Share article

Title

Content

Back

Back

Back

Back

Back

Back

2017 Auckland Architecture Awards

Mackelvie Precinct

This Ponsonby block has undergone staged works over many years, a strategy that acknowledges that design for thriving inner-city communities works well when “ownership” of left-over space is claimed in an unprescribed manner. The design cleverly incorporates “incompleteness” in small scale interventions; connections through the site are made at various scales, and the fine grain of existing heritage and new retail fabric buildings has been retained. Seismic upgrading has been undertaken alongside new building work, ensuring minimal disruption to a lively precinct. In future, the car-dominated rear areas may be occupied by retail “backs” and courtyard activities. Sustainable practices are integrated into the project, as has become standard for this development team.

 
Practice
RTA Studio
Category
Planning & Urban Design
Location
Auckland
Share.