Share article

Title

Content

Back

Back

Back

Back

Back

Back

2017 New Zealand Architecture Awards Winner

Waiheke Gateway Pavilion

A temporary structure acknowledging New Zealand’s timber building history that was designed originally as a pavilion for the Venice Architecture Biennale has been realised as a Unitec student project. The openings at either end make a nice bi-cultural allusion to both whare and gable, and the whole structure may be read as a wharenui or gateway, which is the purpose it served when included in a sculpture exhibition on Waiheke Island. Appropriately enough, for an installation that was always intended for a maritime setting and which will remain on Waiheke, the wooden ribs of the pavilion invite interpretation as the vertebrae of a beached whale.

 
Practice
Stevens Lawson Architects Ltd
Category
Small Project Architecture
Location
Auckland
Share.