Share article


Hello,

We notice you're trying to make a purchase from outside of New Zealand.
If you would like to place an order, please email full details to info@nzia.co.nz


Thank you,

New Zealand Institute of Architects

Title

Content

Back

Back

Back

Back

Back

Back

2020 Canterbury Architecture Awards Winner

Bathroom Pavilion

Seldom is the term ‘experience’ associated with an ablutions block, at least not in a positive sense. However, visitors to Farmers Corner are treated to just that. A latticework of exposed glulam beams is perched upon a series of appropriately clad Oamaru Stone fins, rotated 45 degrees to provide privacy between cubicles. Bravely located in front of an existing utilitarian retail and restaurant building, the new bathroom pavilion extends the entry axis centrally over a 4-metre-long communal vanity and out to the rural landscape beyond. A large fritted picture window within each cubicle provides the transient clientele an opportunity to interact with live alpaca while preparing for the journey ahead.

 
Practice
Architype Ltd
Category
Commercial Architecture
Location
Canterbury
Share.