Share article


Hello,

We notice you're trying to make a purchase from outside of New Zealand.
If you would like to place an order, please email full details to info@nzia.co.nz


Thank you,

New Zealand Institute of Architects

Title

Content

Back

Back

Back

Back

Back

Back

2020 Canterbury Architecture Awards Winner

University of Canterbury Electrical Link Building Re-clad

What at first glance seems to be a simple makeover of an existing structure is actually a beautifully orchestrated response to a multitude of inherent and problematic design issues. The architects of the Electrical Link Building Re-clad have approached the pragmatic design brief as an opportunity to re-imagine the building through the development of a crisp, white perforated mesh screen – pervious to light but impervious to avian interference – that envelops the existing structure. The sharp hexagonal geometry of the existing floor plate has been celebrated and enhanced to create a vertical beacon within a predominantly horizontal neighbourhood.

 
Practice
Warren and Mahoney Architects Ltd
Category
Small Project Architecture
Location
Canterbury
Share.