Share article


Hello,

We notice you're trying to make a purchase from outside of New Zealand.
If you would like to place an order, please email full details to info@nzia.co.nz


Thank you,

New Zealand Institute of Architects

Title

Content

Back

Back

Back

Back

Back

Back

2016 New Zealand Architecture Awards Winner

Studio & Garden Room - Peters House

A garage and carport have been converted into a studio and garden room in a transformative project that reimagines the traditional sterile relationship of house, front yard and street. The dominance of the car and default resort to a banal patch of lawn have given way to an engaging and sophisticated addition designed in concert with a mounded garden. A striking monochrome palette provides an invigorating interior which is given sympathetic relief by a ceiling pattern taken from a John Pule lithograph.

 
Practice
Lynda Simmons - Architect
Category
Small Project Architecture
Location
New Zealand
Share.